• Посилання скопійовано

Президент підписав Кодекс про банкрутство

Про це він заявив на зустрічі «Діалог влади та бізнесу» в м. Києві

Президент підписав Кодекс про банкрутство

Економічна правда розповідає, що Президент України Петро Порошенко повідомив, що підписав Кодекс щодо процедур банкрутства.

Про це він заявив на зустрічі «Діалог влади та бізнесу» в Києві.

«У мене є ще одна приємна новина – я сьогодні підписав закон про банкрутство», – сказав Порошенко.

«Незважаючи на те, що у нас було декілька питань щодо організаційного оформлення, я думаю, що ми на рівні нормативних документів знайдемо можливість», – зауважив він.

Порошенко подякував комітету ВР та уряду за співпрацю.

Верховна Рада 18 жовтня 2018 року затвердила Кодекс із процедур банкрутства. Законопроект №8060, зокрема, передбачає можливість фізособам – сумлінним позичальникам – у разі складної економічної ситуації ініціювати процедуру банкрутства і очиститися від цього боргового зобов'язання, тоді як кредитор позбавлений такого права. Документ також передбачає продаж майна банкрутів на електронних аукціонах «ProZorro.Продажі».

Коли запрацює кодекс? Чи кожного можуть визнати банкрутом? Чи можуть за боржника розплачуватися родичі? Куди потрібно звернутися, щоб розпочати процедуру банкрутства? Хто буде це контролювати? Читайте у матеріалі ЕП: Банкрутство фізособи: хто може скористатися і як запустити процедуру.

Наразі на сайті ВРУ у карточці законопроекту №8060 ще такої інформації не зазначено.

***

Читайте також:

Джерело: Економічна правда

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»