• Посилання скопійовано

Законопроект про посилення відповідальності для держпідприємств у сфері бухобліку доопрацюють

До ВРУ внесено проект Постанови про повернення на доопрацювання проекту Закону України про основні засади діяльності органів державного фінансового контролю

Законопроект про посилення відповідальності для держпідприємств у сфері бухобліку доопрацюють

Нагадаємо, що у вересні 2018 року у Верховній Раді В. Гройсман зареєстрував законопроект №9086 "Про основні засади діяльності органів державного фінансового контролю". Про це ми писали тут.

Ним пропонувалося визначити основні засади організації, повноваження, підстави і порядок діяльності органів державного фінансового контролю загалом та Держаудитслужби як центрального органу виконавчої влади зі спеціальним статусом зокрема.

Також документом передбачено зростання розмірів адмінштрафів за порушення у сфері бухобліку. А саме за порушення:

  • вимог щодо організації та ведення бухгалтерського обліку, складення та подання фінансової і бюджетної звітності, ведення касових операцій (крім передбачених частинами п’ятою та сьомою цієї статті), а також несвоєчасне або неякісне проведення інвентаризації грошових коштів, матеріальних цінностей, інших активів і зобов’язань, несвоєчасне подання на розгляд, погодження або затвердження річного фінансового плану суб’єкта господарювання державного сектору економіки. Їх пропонують встановити у розмірі від 80 до 160 н.м.д.г. (на сьогодні 8-15 н.м.д.г.). За повторні порушення протягом року  - від 100 до 200 н.мд.г. (зараз 10-20 н.м.д.г.);
  • порядку або строків зберігання первинних та зведених облікових документів, регістрів бухгалтерського обліку, фінансової або бюджетної звітності – від 100 до 200 н.м.д.г., повторні порушення - 200-300 н.мд.г.;
  • відсутність бухобліку, внесення недостовірних даних до первинних та зведених облікових документів, регістрів бухгалтерського обліку, фінансової і бюджетної звітності – штраф від 200 до 300 н.м.д.г. за повторні дії - 300-400 н.м.д.г.

26 квітня 2019 року у Верховній Раді зареєстровано проект Постанови №9086/П про повернення на доопрацювання проекту Закону України про основні засади діяльності органів державного фінансового контролю (законопроекту №9086).

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»