• Посилання скопійовано

Рекламу тютюнових виробів в інтернеті можуть заборонити

У ВРУ зареєстровано законопроект №2199-2 щодо посилення відповідальності за правопорушення у сфері обігу та вживання тютюнових виробів

Рекламу тютюнових виробів в інтернеті можуть заборонити

«Вісник. Офіційно про податки»

У Верховній Раді України зареєстровано законопроект №2199-2 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за правопорушення у сфері обігу та вживання тютюнових виробів».

Законопроект передбачає, зокрема:

  • встановлення більш жорстких вимог щодо звітності про інгредієнти тютюнових виробів і продукти, що вони виділяють;
  • заборону виробництва (крім виробництва для експорту), оптової та роздрібної торгівлі й імпорту тютюнових виробів, електронних сигарет, що містять рідину з нікотином, заправних контейнерів, на упаковці яких відсутні визначені чинним законодавством медичні попередження;
  • заборону реклами тютюнових виробів у мережі Інтернет.

Крім того, змінами до Кодексу України про адміністративні правопорушення пропонується встановити адміністративну відповідальність, зокрема за виробництво, експорт, імпорт, введення в обіг тютюнових виробів, електронних сигарет і заправних контейнерів з порушенням встановлених законом вимог щодо медичних попереджень, збільшити розмір штрафу за куріння тютюнових виробів у заборонених місцях майже вдвічі.

Прийняття цього законопроекту спрямоване на боротьбу із тютюнопалінням та збереження здоров’я української нації.

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»