• Посилання скопійовано

Проект держбюджету на 2020 рік буде суттєво змінений, – Маркарова

Маркарова вважає, що Міжнародний валютний фонд не «забракує» проект держбюджету через озвучені планові показники зростання ВВП

Проект держбюджету на 2020 рік буде суттєво змінений, – Маркарова

Проєкт державного бюджету на 2020 рік буде суттєво змінений до другого читання. Про це заявила міністерка фінансів Оксана Маркарова в інтерв’ю Економічній правді.

За її словами, перегляд головного фінансового документу країни станеться через новий макропрогноз і нову законодавчу базу разом з депутатськими пропозиціями. 

«За неповні два місяці роботи Верховна Рада ухвалила багато важливих реформ, які матимуть вплив на економічне зростання. Це закони про концесії, про приватизацію, про вирівнювання правил гри на митниці, про створення уповноважених економічних операторів, про спільний режим транзиту», – розповіла Маркарова.

На думку міністерки, вищезазначені законодавчі ініціативи будуть імплементуватися протягом року, але в середньостроковій перспективі серйозно вплинуть на економічне зростання.

Маркарова вважає, що Міжнародний валютний фонд не «забракує» проєкт держбюджету через озвучені планові показники зростання ВВП.

«5-7% [зростання ВВП] – наша мета... Проте бюджет не може розраховуватися на меті, він розраховується на макропрогнозі… Для бюджету важливий весь набір показників. Це і номінальний ВВП, й інфляція, і споживання, і показник курсу гривні. Ми вже бачимо, що курс буде міцніший», – заявила Маркарова.

***

Читайте також: Уряд ухвалив проект Держбюджету на 2020 рік до другого читання

Джерело: Економічна правда

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»