• Посилання скопійовано

Уряд пропонує скасувати держреєстрацію договорів про спільну інвестдіяльність

У Верховній Раді зареєстровано два урядові законопроекти №2382 та №2383 з такою пропозицією

Уряд пропонує скасувати держреєстрацію договорів про спільну інвестдіяльність

Нагадаємо, що 17 жовтня набрали чинності зміни, внесені Законом №132 до деяких законодавчих актів щодо стимулювання інвестиційної діяльності. Всі вони переважно зводяться до нових правил реєстрації бізнесу та ведення госпдіяльності. Докладно про них розповідала наш юрист в окремій аналітиці.

Проте на цьому поліпшення не завершилися. 6 листопада 2019 року у Верховній Раді Прем'єр-міністр О. Гончарук зареєстрував ще два законопроекти з метою покращення інвестиційного клімату №2382 та №2383. Ними пропонується виключити норми щодо здійснення державної реєстрації договорів (контрактів)  про спільну інвестиційну діяльність.

Відповідні зміни будуть внесені до Законів “Про режим іноземного інвестування”, “Про імміграцію” та Митного кодексу України.

У разі прийняття ці закони наберуть чинності з дня, наступного за днем їх опублікування.

При цьому документи, подані до набрання чинності законопроектом №2382 (як закону) до органу державної реєстрації для держреєстрації договорів (контрактів) про спільну інвестиційну діяльність, повертатимуться суб’єкту зовнішньоекономічної діяльності України — учаснику договору (контракту), якому доручено ведення спільних справ учасників, або уповноваженій ним особі без розгляду по суті з повідомленням про підстави повернення документів.

 

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»