• Посилання скопійовано

Створення Бюро фінрозслідувань відкладається: зареєстровано постанову про відхилення законопроекту

У Раді зареєстрований проект постанови про відхилення законопроекта №1208-2 «Про Бюро фінансових розслідувань»

Створення Бюро фінрозслідувань відкладається: зареєстровано постанову про відхилення законопроекту

На засіданні 13.01.2020 року Комітет ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендував ВРУ відхилити законопроект №1208-2 "Про Бюро фінансових розслідувань". Наступного дня, 14 січня, голова Комітету Д. Гетманцев зареєстрував у ВРУ відповідний проект постанови №1208-2/П1 з цією пропозицією. 

Нагадаємо, що законопроект №1208-2 був ухвалений в першому читанні 2 жовтня минулого року. Ним передбачається cтворення Бюро фінансових розслідувань, як центрального органу виконавчої влади, діяльність якого спрямовуватиметься та координуватиметься КМУ через Міністра фінансів України. Водночас законопроект не передбачає ліквідації будь-яких підрозділів Служби безпеки України та Міністерства внутрішніх справ, але до Бюро фінансових розслідувань перейдуть повноваження щодо розслідування економічних злочинів.

Наразі законопроект №1208-2 готується до розгляду в другому читанні. Згідно з розкладом засідань ВРУ, його розгляд запланований вже у цей четвер, 16 січня. 

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»