• Посилання скопійовано

Аграрний комітет ВРУ підтримав законопроект про сертифікацію насіння

Комітет ВРУ на засіданні 5 лютого підтримав два законопроекти – щодо сертифікації насіння та щодо поводження з пестицидами і агрохімікатами

Аграрний комітет ВРУ підтримав законопроект про сертифікацію насіння

5 лютого заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тарас Висоцький взяв участь у засіданні Комітету з питань аграрної та земельної політики, на якому народні депутати підтримали два законопроєкти – щодо сертифікації насіння та щодо поводження з пестицидами і агрохімікатами.

«Дякую народним депутатам за підтримку важливих законопроєктів, які спрямовані на розвиток агропромислового комплексу в частині модернізації українського законодавства та наближення його до міжнародних стандартів», – прокоментував Тарас Висоцький.

Зокрема, було розглянуто законопроєкт №0029, який передбачає приєднання України до Насіннєвих схем Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) за хрестоцвітними та іншими олійними або прядивними культурами, цукровому та кормовому буряку. Прийняття цього законопроекту дасть змогу сертифікувати насіння цих культур за міжнародними нормами. Це сприятиме підвищенню якості вітчизняного насіннєвого матеріалу, рівня конкурентоспроможності вітчизняних сортів на зовнішніх ринках, задоволенню експортного попиту та відкриттю нових ринків збуту.

Також народним депутатам представили законопроєкт №2548, направлений на вдосконалення державного регулювання у сфері поводження із пестицидами і агрохімікатами, модернізацію українського законодавства та наближення його до європейського. Крім того, метою законопроєкту є забезпечення повної прозорості та простежуваності регуляторних та дозвільних процедур шляхом переведення у цифровий формат, а також зміна повноважень органів виконавчої влади.

Джерело: Прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»