• Посилання скопійовано

Незабаром акціонерні товариства будуть функціонувати по-новому: прийнято за основу новий закон

За прийнятим у І читанні законопроектом №2493 пропонується викласти у новій редакції Закон «Про акціонерні товариства»

Незабаром акціонерні товариства будуть функціонувати по-новому: прийнято за основу новий закон

Верховною Радою України прийнято за основу проект Закону №2493 «Про акціонерні товариства».

Законопроект направлений на вдосконалення та подальшу гармонізацію законодавства про акціонерні товариства шляхом: запровадження механізму проведення загальних зборів із застосуванням електронного голосування; приведення ряду його норм у відповідність до законодавства ЄС; надання можливості запровадження в акціонерних товариствах однорівневої структури управління товариством тощо.

Законопроектом пропонується викласти у новій редакції Закон України «Про акціонерні товариства».

Проектом також пропонується внести зміни до Цивільного, Господарського, Кримінального процесуального кодексів, законів України «Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю», «Про цінні папери та фондовий ринок»«Про депозитарну систему в Україні» та до інших законодавчих актів.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Верховна Рада України

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»