• Посилання скопійовано

ДРС презентувала новий законопроект про перевірки контролюючих органів

Законопроект передбачає підвищення прозорості перевірок, спрощення взаємодії органів контролю та бізнесу шляхом цифровізації процедур, вдосконалення процесу оскарження незаконних дій інспекторів

ДРС презентувала новий законопроект про перевірки контролюючих органів

24 вересня у приміщенні УКМЦ відбулась презентація проекту нової редакції Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю)» та оновлень Інспекційного порталу. У заході, зокрема, взяли участь: т.в.о. Голови Державної регуляторної служби України Олег Мірошніченко, директор департаменту регуляторної політики і розвитку підприємництва Міністерства розвитку економіки торгівлі та сільського господарства України Олександр Палазов, керівниця з інформаційних технологій Офісу ефективного регулювання BRDO Яна Горюнова.

Проєкт розроблено Мінекономіки спільно з Державною регуляторною службою України та експертами BRDO за підтримки проєкту USAID «Конкурентоспроможна економіка України». Зміни до Закону покликані зменшити регуляторне навантаження на доброчесний бізнес та запровадити додаткові інструменти забезпечення прав громадян, що дозволить збалансовано захистити інтереси громадян, бізнесу  та держави, тим самим забезпечить встановлення сприятливого середовища для провадження господарської діяльності, розвитку малого і середнього підприємництва, залученню інвестицій.

Законопроект передбачає підвищення прозорості перевірок, спрощення взаємодії органів контролю та бізнесу шляхом цифровізації процедур, вдосконалення процесу оскарження незаконних дій інспекторів, а також підвищення рівня безпечності підприємств завдяки ліквідації недоброчесних схем уникнення законних перевірок. Запроваджується можливість переходу всіх учасників, як бізнесу, так і інспекторів на єдину електронну систему взаємодії – Інтегровану автоматизовану систему державного нагляду (контролю).

Нагадаємо, ще у жовтні 2017 року Державна регуляторна служба України спільно з Міністерством економічного розвитку і торгівлі України та за підтримки Офісу ефективного регулювання BRDO запустила Інспекційний портал, який сьогодні активно використовується органами державного нагляду (контролю) та підприємцями.

Джерело: Державна регуляторна служба України

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»