• Посилання скопійовано

Комітет удосконалив та рекомендував прийняти законопроект щодо захисту населення, роботодавців та безробітних через коронавірус

Комітет за результатами розгляду прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді прийняти законопроект №3486 у другому читанні і в цілому

Комітет удосконалив та рекомендував прийняти законопроект щодо захисту населення, роботодавців та безробітних через коронавірус

Члени Комітету на засіданні 28 вересня, яке проводилося у форматі відеоконференції, розглянули підготовлений до другого читання проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо соціального захисту населення в період карантину, пов’язаного з запобіганням виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID-19) №3486. Цим законопроектом пропонується внести зміни до Закону України «Про зайнятість населення», Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття» та «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні», спрямовані на забезпечення соціального захисту населення, яке може постраждати від наслідків поширення коронавірусної хвороби (COVID-19). Зокрема пропонується: привести у відповідність строки, в які роботодавці повідомляють відповідний територіальний центр зайнятості, про заплановане масове вивільнення працівників; врегулювати питання щодо надання ваучерів особам, звільненим з військової служби після участі у проведенні АТО/ООС без умови встановлення інвалідності; дозволити головам сімейних фермерських господарств сплачувати єдиний соціальний внесок за себе та за членів сімейного фермерського господарства тощо.

Законопроектом також пропонується визначити, що кошти, які надійшли до державного бюджету від сплати адміністративно-господарських санкцій і пені, можуть використовуватись Фондом соціального захисту інвалідів для надання роботодавцям компенсацій, визначених у Законі України «Про зайнятість населення», які забезпечують працевлаштування осіб з інвалідністю з числа зареєстрованих безробітних за направленням центрів зайнятості.

Під час підготовки до другого читання до законопроекту надійшло 39 пропозицій, 22 з яких враховано повністю або частково, 17 – відхилено.

Комітет за результатами розгляду прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді прийняти законопроект у другому читанні і в цілому.

***

Читайте також: Захист населення, роботодавців та безробітних через коронавірус посилять: прийнято за основу законопроект

Джерело: Верховна Рада України

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»