• Посилання скопійовано

Окремі правила надання державної допомоги бізнесу на час війни: законопроєкт

Законопроєктом №7221 пропонується вести зміни до Закону «Про державну допомогу суб’єктам господарювання» з метою спрощення та прискорення процедури отримання суб’єктами господарювання за рахунок держави та місцевих ресурсів компенсації збитків, відновлення критичної інфраструктури

Окремі правила надання державної допомоги бізнесу на час війни: законопроєкт

29 березня 2022 року зареєстровано у ВРУ проєкт Закону №7221. Ним пропонується вести зміни до Закону «Про державну допомогу суб’єктам господарювання» з метою спрощення та прискорення процедури отримання суб’єктами господарювання за рахунок ресурсів держави та місцевих ресурсів компенсації збитків, відновлення критичної інфраструктури.

Законопроєктом передбачено, що у період дії правового режиму воєнного стану норми статей 6, 7, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 16 цього Закону та інші норми законодавства, що випливають із зазначених статей цього Закону, не застосовуються.

Державна допомога, що надається у період дії правового режиму воєнного стану, є допустимою.

Надавачі державної допомоги звільняються від обов’язку:

  • повідомлення про нову державну допомогу та про пропозиції щодо внесення змін до умов чинної державної допомоги, якщо така державна допомога надається у період дії правового режиму воєнного стану та протягом одного року після його припинення або скасування;
  • подання інформації про чинну державну допомогу, надану у період дії правового режиму воєнного стану та протягом одного року після його припинення або скасування.

У разі прийняття цей Закон набере чинності з дня його опублікування.

***

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»