• Посилання скопійовано

Держбюджет-2023 мають намір ухвалити до 10 листопада

Ухвалення державного бюджету в другому читанні очікується до 10 листопада, - заступниця голови Комітету з питань економічного розвитку Роксолана Підласа

Держбюджет-2023 мають намір ухвалити до 10 листопада

Наразі державний бюджет опрацьовується в Міністерстві фінансів, а в другому читанні та в цілому кошторис буде ухвалено до 10 листопада. По це розповіла народна депутатка, заступниця голови Комітету ВР із питань економічного розвитку Роксолана Підласа.

За словами Підласої, дефіцит бюджету наступного року безпрецедентно високий - 38 млрд дол.

«Це означає, що 3-3,5 млрд дол. кожного місяця нам як державі потрібно буде отримувати із зовнішніх джерел. Їх очікуємо від наших партнерів - США, ЄС, а також міжнародних кредитних фінансових організацій - МВФ, Світового банку», - сказала народна депутатка.

Вона уточнила, що ухвалення бюджету було перенесено на початок листопада саме тому, що перемовини з МВФ досі тривають.

«Для планування бюджету потрібно розуміти, чи буде нова програма з МВФ, скільки коштів Фонд надасть у 2023 році, щоб ми могли це закласти до проєкту державного бюджету. У нас уже є дані, що Євросоюз працює над тим, щоби щомісяця виділяти нам по 1,5 млрд євро, також США говорили про те, що покриються половину потреби України у фінансах», - пояснила Роксолана Підласа, додавши, що наразі Україна чекає офіційного підтвердження цих обіцянок.

Джерело: Верховна Рада України

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»