• Посилання скопійовано

Затверджено Ліцензійні умови провадження госпдіяльності у сфері поводження з небезпечними відходами і Порядок контролю за їх додержанням

Накази Мінприроди від 04.11.2011 р. №433 «Про затвердження Ліцензійних умов провадження господарської діяльності із здійснення операцій у сфері поводження з небезпечними відходами» та від 04.11.2011 р. №433 «Про затвердження Порядку контролю за додержанням Ліцензійних умов провадження господарської діяльності зі здійснення операцій у сфері поводження з небезпечними відходами»

Мінприроди затвердило Ліцензійні умови провадження господарської діяльності зі здійснення операцій у сфері поводження з небезпечними відходами.

Ліцензійні умови встановлюють кваліфікаційні, організаційні, технологічні та інші вимоги для провадження госпдіяльності зі здійснення операцій у сфері поводження з небезпечними відходами. Вони поширюються на всіх госпсуб’єктів незалежно від їх організаційно-правової форми та форми власності, що здійснюють операції у сфері поводження з небезпечними відходами на території України.

Для одержання ліцензії на провадження діяльності зі здійснення операцій у сфері поводження з небезпечними відходами госпсуб’єкт подає до Мінприроди заяву про видачу ліцензії встановленого зразка, яка подається особисто або через уповноважений орган чи особу.

До заяви додаються документи, передбачені ст. 10 Закону «Про ліцензування певних видів господарської діяльності» та Переліком документів, які додаються до заяви про видачу ліцензії для окремого виду господарської діяльності (постанова КМУ від 04.07.2001 р. №756 (у редакції постанови КМУ від 22.06.2011 р. №712).

Заява про видачу ліцензії та документи, що додаються до неї, приймаються за описом документів, що додаються до заяви про видачу ліцензії, копія якого видається заявнику з відміткою про дату прийняття документів Мінприроди та підписом відповідальної особи.

У разі створення у ліцензіата нової філії, іншого відокремленого підрозділу, які провадитимуть вид госпдіяльності згідно з отриманою ліцензією, ліцензіат має подати до органу ліцензування заяву встановленого зразка про видачу копії ліцензії, а також документи відповідно до ст. 10 Закону «Про ліцензування певних видів господарської діяльності».

Якщо виникнуть підстави для переоформлення ліцензії відповідно до ст. 16 Закону «Про ліцензування певних видів господарської діяльності» ліцензіат має протягом 10 р. д. подати до Мінприроди заяву про переоформлення ліцензії разом із ліцензією, що підлягає переоформленню, та відповідними документами або їх нотаріально засвідченими копіями, які підтверджують зазначені зміни.

При втраті або пошкодженні ліцензії ліцензіат повинен звернутися до Мінприроди України із заявою про видачу дубліката. При цьому до заяви додається документ, що засвідчує внесення плати за видачу дубліката ліцензії, а в разі пошкодження — непридатна для користування ліцензія і документ, що підтверджує внесення плати за видачу дубліката ліцензії.

У разі виникнення підстав для анулювання ліцензії госпсуб’єкт зобов’язаний самостійно чи через спеціалізовані підприємства забезпечити утилізацію або знешкодження небезпечних відходів, які перебувають у нього на зберіганні.

Крім того, Мінприроди затвердило Порядок контролю за додержанням Ліцензійних умов провадження господарської діяльності зі здійснення операцій у сфері поводження з небезпечними відходами.

Цим порядком установлено особливості та порядок проведення перевірок та оформлення їх результатів, права та обов’язки комісії з перевірки ліцензіата та ліцензіата, підстави для анулювання ліцензії та оскарження рішення про анулювання ліцензії.

 

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»