• Посилання скопійовано

Обіг ліків з перевищенням гранично допустимої кількості наркотичних засобів буде врегульовано

Підконтрольними тепер стали п'ять речовин

На своєму засіданні 25 липня 2012 року КМУприйнявпідготовлену Державною службою України з контролю за наркотиками постанову «Про внесення змін у додаток 2 до постанови КМУ від 22 лютого 2012 року №128». Йдеться про врегулювання обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, лікарських препаратів, що містять наркотичні засоби,психотропні речовини у кількості, що перевищуєграничнодопустиму.

Розгляд цього документа був обумовлений тим, що 1 червня набрали чинності зміни до переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів. Зокрема, підконтрольними тепер стали п'ять речовин -- кетамін, амінептин, апрофен, гамма-бутиролактон, тіанептин.

У зв'язку з цим чинне законодавство вимагає затвердити квоти на 2012 рік на виробництво, виготовлення, зберігання, ввезення на територію України та вивезення з неї зазначених препаратів, з урахуванням потреб закладів охорони здоров'я України та підприємств-виробників. Це завдання і вирішується відповідною постановою КМУ від 25.07.2012 р.

Прийняття цього документа забезпечить врегулювання обігу наркотиків, виконання Україною міжнародних зобов'язань, згода на обов'язковість яких надана Верховною Радою України.

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»