• Посилання скопійовано

Управління активами недержавних пенсійних фондів: нові вимоги

Рішення НКЦПФР від 26.04.2012 р. №582 «Про затвердження Положення про вимоги до осіб, що здійснюють професійну діяльність з управління активами інституційних інвесторів (діяльність з управління активами), щодо складу та структури активів недержавних пенсійних фондів, якими вони управляють»

НКЦПФР Рішенням від 26.04.2012 р. №582 затвердила Положення про вимоги до осіб, що здійснюють професійну діяльність з управління активами інституційних інвесторів (діяльність з управління активами), щодо складу та структури активів недержавних пенсійних фондів, якими вони управляють.
Дія Положення поширюється на осіб, які отримали ліцензію на провадження професійної діяльності на фондовому ринку – діяльності з управління активами інституційних інвесторів (діяльності з управління активами).
Вимоги до осіб щодо складу та структури активів пенсійного фонду, активами якого вони управляють, визначаються інвестиційною декларацією цього пенсійного фонду, розробленою і затвердженою радою фонду та доведеною до осіб, і цим Положенням.
Вимоги до осіб щодо структури активів пенсійних фондів, активами яких вони управляють, до досягнення пенсійним фондом обсягу активів у розмірі 500 тис. грн за обмінним курсом Нацбанку, але на строк не більше 18 міс. з дати реєстрації недержавного пенсійного фонду як фінустанови, застосовуються відповідно до вимог р. III цього Положення, при цьому такій особі не заборонено:
- тримати на банківських депозитних рахунках та в ощадних сертифікатах банків до 95% загальної вартості пенсійних активів, але не більше ніж 20% загальної вартості пенсійних активів у зобов'язаннях одного банку;
- придбавати або додатково інвестувати в цінні папери, доходи за якими гарантовано Кабміном, до 80% загальної вартості пенсійних активів;
- придбавати або додатково інвестувати в банківські метали, у т. ч. шляхом відкриття поточних та депозитних рахунків в установах банків у банківських металах, до 40% загальної вартості пенсійних активів.

Автор: Хоміцка Маріанна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»