• Посилання скопійовано

МВС вважає помилкою те, що Бродський вважає своїм досягненням

Ухвалено проект, яким вносяться зміни до Кримінального кодексу України та Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо відповідальності за протиправні дії у сфері обігу документів, печаток та штампів

На засіданні Уряду, що відбулося 24 жовтня, ухвалено проект Закону України «Про внесення змін до Кримінального кодексу України та Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо відповідальності за протиправні дії у сфері обігу документів, печаток та штампів». Документ розроблено Міністерством внутрішніх справ України.
Прийняття зазначеного проекту закону обумовлено тим, що Постановою Кабінету Міністрів України №1216 «Про внесення змін до Положення про дозвільну систему», прийнятої наприкінці 2010 року, з переліку предметів і майстерень, на які поширюється дозвільна система органів внутрішніх справ, було вилучено штемпельно-граверні майстерні, печатки та штампи.
Таким чином, були скасовані дозволи на право відкриття та функціонування зазначених майстерень, а також на право виготовлення печаток і штампів. Існування подібних дозволів було стримуючим фактором для збільшення кількості правопорушень у цій сфері.
Метою розробленого проекту нормативного акта є посилення кримінальної відповідальності за злочини, пов’язані з обігом документів, печаток і штампів, шляхом збільшення розміру штрафних санкцій та строків обмеження волі.
Крім того, законопроектом пропонується скасувати адміністративну відповідальність за правопорушення, передбачені статтями 189, 189-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення, пов’язані з порушенням правил відкриття майстерень, виготовлення печаток і штампів.
Правоохоронці прогнозують, що прийняття законопроекту приведе до посилення відповідальності за злочини, пов’язані з обігом документів, печаток і штампів, а також упорядкує правові засади правозастосовної діяльності органів внутрішніх справ.

Джерело: Єдиний портал органів системи МВС України

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»