• Посилання скопійовано

Затверджена нова процедура встановлення тарифів на воду в Україні: деталі

Для ліцензіатів Нацкомпослуг набуває чинності нова процедура встановлення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення

Затверджена нова процедура встановлення тарифів на воду в Україні: деталі

За повідомленням, відтепер набуває чинності постанова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг від 29 листопада 2013 року № 253 “Про затвердження Процедури встановлення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення”. Відповідний документ був зареєстрований в Мін’юсті 20 грудня 2013 року № 2160/24692.

Процедура визначає єдиний механізм встановлення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення, а також удосконалює форми подання ліцензіатами розрахункових матеріалів.

Раніше при встановленні тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення Комісія застосовувала постанову Національної комісії регулювання електроенергетики від 17.02.2011 № 245 “Про затвердження Процедури встановлення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення”. Однак даний нормативно-правовий акт не містить вичерпний перелік документів, які подаються ліцензіатами для встановлення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення, і не забезпечує чіткого механізму їх подання та розгляду.

Проте розроблена Комісією Процедура сприяє:

- Встановленню послідовного і чіткого механізму подання, розгляду розрахункових матеріалів та встановлення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення;

- Захисту прав та інтересів споживачів;

- Координації роботи і підвищенню відповідальності ліцензіата при здійсненні розрахунків тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення.

Нова Процедура поширюється на всіх ліцензіатів Комісії, які отримали в установленому законодавством порядку ліцензії на здійснення господарської діяльності з централізованого водопостачання та водовідведення.

На підставі: УНН

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»