• Посилання скопійовано

Роз'яснено нюанси отримання дозвільних документів

Розміщення зовнішньої реклами у населених пунктах проводиться на підставі дозволів виконавчих органів

Роз'яснено нюанси отримання дозвільних документів

Мінекономрозвитку у листі від 15.08.2014 р. №3622-08/28360-03 повідомило, що розміщення зовнішньої реклами у населених пунктах проводиться на підставі дозволів, що надаються виконавчими органами сільських, селищних, міських рад в порядку, встановленому цими органами на підставі типових правил, що затверджуються Кабінетом Міністрів України.

В свою чергу, розміщення зовнішньої реклами на пам'ятках національного або місцевого значення та в межах зон охорони цих пам'яток, історичних ареалів населених місць здійснюється на підставі дозволів, які оформляються за участю органів виконавчої влади, визначених Законом України "Про охорону культурної спадщини".

Дозвільним органом, уповноваженим видавати дозвіл на розміщення зовнішньої реклами у межах населених пунктів, є виконавчі органи сільських, селищних, міських рад, а отже при видачі зазначеного дозволу мають бути додержані усі вимоги Закону про дозвільну систему.

Щодо отримання погоджень, висновків та інших документів, необхідних для видачі рішення про передачу в оренду та постійне користування земельних ділянок, що перебуваються у державній власності або комунальній власності.

Крім цього, Мінекономрозвитку зазначило, що рішення про передачу у власність, надання у постійне користування та оренду земельних ділянок, що перебувають у державній або комунальній власності, відносяться до документів дозвільного характеру.

У разі формування нової земельної ділянки (крім поділу та об'єднання) або зміни цільового призначення земельної ділянки рішення зазначених органів приймається на підставі проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»