• Посилання скопійовано

Змінено умови видачі ліцензії з торгівлі цінними паперами

НКЦПФР затвердила зміни до Ліцензійних умов та Порядку видачі ліцензії на провадження професійної діяльності на фондовому ринку

Змінено умови видачі ліцензії з торгівлі цінними паперами

НКЦПФР на засіданні, що відбулося 10 березня 2016 року, затвердила зміни до Ліцензійних умов провадження професійної діяльності на ринку цінних паперів, а саме діяльності з торгівлі цінними паперами, діяльності з організації торгівлі на фондовому ринку та діяльності з управління іпотечним покриттям, а також зміни до Порядку та умов видачі ліцензії на провадження окремих видів професійної діяльності на фондовому ринку (ринку цінних паперів), переоформлення ліцензії, видачі дубліката та копії ліцензії.

Змінами до Ліцензійних умов торговців цінними паперами, фондових бірж та  діяльності з управління іпотечним покриттям підвищено вимоги щодо розкриття річної фінансової звітності та річної консолідованої фінансової звітності разом з аудиторським висновком. Ліцензіат має забезпечити цілодобовий доступ до такої інформації, а термін її перебування на веб-сайті з дати оприлюднення встановлений у п’ять років.

Змінами до Порядку та умов видачі ліцензії на провадження окремих видів професійної діяльності на фондовому ринку розширюються вимоги до ділової репутації особи, яка контролює професійного учасника та/або є керівником, а також встановлюються більш конкретні вимоги до структури власності заявника та її прозорості. Заявник має надати таку інформацію, щоб Комісія мала змогу визначити всіх осіб, які мають істотну участь у професійному учаснику та відносини контролю між ними.

Інформація щодо структури власності буде вважатися непрозорою, якщо на її підставі неможливо визначити всіх власників істотної участі у заявнику через наявність у структурі власності конструкцій щодо взаємного контролю  (зустрічні інвестиції) однієї особи над іншою, та/або наявності в структурі власності осіб, які мають юридичне право володіти, користуватись та розпоряджатись правами щодо істотної участі у профучаснику фондового ринку, але при цьому діють за вказівками кінцевих бенефіціарних власників.

Для заявників, що мають намір отримати ліцензію, аудиторський висновок повинен надаватись не лише по прямим власникам, а й по всім учасникам, що мають відносини контролю. У зв’язку з цим щодо таких власників введені нові вимоги щодо їх фінансового стану.

Зазначені рішення направлено на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.

Джерело: Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»