• Посилання скопійовано

Кабмін затвердив нові ліцензійні умови у сфері будівництва

Нові ліцензійні умови у сфері будівництва втричі скоротили кількість робіт, що підлягають ліцензуванню

Кабмін затвердив нові ліцензійні умови у сфері будівництва

Кабінет Міністрів України затвердив Ліцензійні умови та Перелік видів робіт провадження господарської діяльності з будівництва об’єктів IV і V категорій складності, які втричі зменшують кількість робіт, що підлягають ліцензуванню.

Ліцензійні умови та Перелік видів робіт провадження господарської діяльності з будівництва прийнято на виконання вимог Закону України від 02.03.2015 № 222-VIII «Про ліцензування видів господарської діяльності», що набув чинності 28.06.2015.

Порівняно з попередніми Ліцензійними умовами (наказ Мінрегіонбуду від 27.01.2009 № 47), новий документ втричі зменшив кількість робіт у сфері будівництва, які підлягають ліцензуванню. Зі списку виключені:

  • роботи з проектування, оскільки сьогодні виконавці цих робіт проходять професійну атестацію – сертифікацію;
  • роботи з будівництва об’єктів І-ІІІ категорій складності;
  • роботи інжинірингової діяльності, виконавці частини яких також отримують сертифікати.

У новому переліку видів робіт усунено дублювання, а його зміст оптимізовано.

Нові Ліцензійні умови та Перелік видів робіт спрощують ведення господарської діяльності для проектантів, забудовників, що будують нескладні об’єкти та для надавачів інжинірингових послуг. 

З моменту набуття чинності нових Ліцензійних умов:

 - заяви про отримання, анулювання, переоформлення ліцензії на провадження господарської діяльності з будівництва об’єктів IV категорії або IV і V категорій складності;

 - заяви про внесення змін до переліку видів робіт із провадження господарської діяльності з будівництва об’єктів IV категорії або IV і V категорій складності, які підлягають ліцензуванню,

- відомості про виробничо-технічну базу, склад працівників за професійним та кваліфікаційним рівнем, технологію виробництва, інформаційно-правове забезпечення, наявну систему контролю якості виконання робіт, виконані заявником будівельно-монтажні роботи

будуть розглядатися Держархбудінспекцією тільки у разі їх оформлення за формами згідно з додатками до цих Ліцензійних умов.

Джерело: Прес-служба Державної архітектурно-будівельної інспекції

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»