• Посилання скопійовано

З 4 квітня документи на отримання транспортних ліцензій можна оформити через Укрпошту

Укрпошта надає можливість власникам транспортних засобів оформити транспортні ліцензії через мережу відділень поштового зв’язку

З 4 квітня документи на отримання транспортних ліцензій можна оформити через Укрпошту

Тепер всі документи, необхідні для отримання ліцензій на перевезення пасажирів чи вантажів, можна направити через пошту. До пілотного проекту «Ліцензійні послуги: спрощений доступ через пошту» Укрпошти та Укртрансбезпеки залучено 50 відділень підприємства.

Підготовлені для цієї роботи оператори нададуть необхідну консультацію щодо правильності формування пакету документів для оформлення ліцензій, умов їх отримання тощо.

Як повідомлялося раніше, 26 лютого 2016 року був підписаний меморандум «Про співробітництво у сфері спрощення процедури надання адміністративних послуг» між УДППЗ «Укрпошта» та Державною службою України з безпеки на транспорті.

«З кожним роком все більше громадян отримують адміністративні послуги через Укрпошту. Тільки у 2015 році ми отримали майже 1 000 000 звернень на отриманням послуг Мінсоцполітики, Пенсійного фонду, Міністерства юстиції, Держземагенства тощо. Нині через відділення Укрпошти ми надаємо спрощений доступ майже до 500 державних послуг» – сказав в. о. генерального директора Укрпошти Ігор Ткачук.

Цей проект надає можливість фізичним та юридичним особам отримувати ліцензійні послуги за місцем проживання. Це заощаджує їхній час та транспортні витрати. Крім того, у відділеннях поштового зв’язку можна отримати необхідні супутні послуги – оплатити адміністративний збір, зробити ксерокопії документів тощо.

В найближчій перспективі Укрпошти – розширення спектра ліцензійних послуг, за рахунок послуг з отримання ліцензій на перевезення вантажів та пасажирів морським, річковим і повітряним видами транспорту та розширення мережі відділень, через які надаватимуться ці послуги.

Перелік «пілотних» відділень, де можна подати документи на отримання ліцензійних послуг (завантажити)>>>

Джерело: Міністерство інфраструктури

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»