• Посилання скопійовано

Cпрощено механізм проведення держреєстрації лікарських засобів

Cтрок прийняття МОЗ рішення про реєстрацію лікарського засобу скорочено до 10 днів

Cпрощено механізм проведення держреєстрації лікарських засобів

Це передбачено постановою КМУ від 20.04.2016 р. № 312 "Про внесення змін до Порядку державної реєстрації (перереєстрації) лікарських засобів".  

Зокрема, постановою пропонується скоротити термін прийняття рішення МОЗ (з місяця до 10 робочих днів) щодо реєстрації лікарського засобу, визначається граничний строк (20 робочих днів) проведення експертизи реєстраційних матеріалів на лікарський засіб, який зареєстрований компетентним органом Сполучених Штатів Америки, Швейцарії, Японії, Австралії, Канади або Європейського Союзу як лікарський засіб.

Передбачається, що у разі неподання протягом зазначеного терміну Центром висновків та рекомендацій експертиза вважається проведеною.  

Запровадження зазначених норм, на думку Уряду, дозволить спростити для юридичних та фізичних осіб, що несуть відповідальність за якість, безпечність та ефективність лікарського засобу здійснення державної реєстрації (перереєстрації). 

Усі новини на тему >>

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»