• Посилання скопійовано

Запропоновано розширити перелік видів госпдіяльності, що підлягають ліцензуванню

У Верховній Раді зареєстровано законопроект, яким пропонується ліцензувати господарську діяльність у сфері розроблення, виготовлення, реалізації, ремонту, модернізації та утилізації озброєння, військової техніки, військової зброї і боєприпасів до неї

Запропоновано розширити перелік видів госпдіяльності, що підлягають ліцензуванню

23 січня у Верховній Раді зареєстровано законопроект №5698  “Про внесення зміни до Закону України "Про ліцензування видів господарської діяльності" щодо провадження господарської діяльності у сфері розроблення, виготовлення, реалізації, ремонту, модернізації та утилізації озброєння, військової техніки, військової зброї і боєприпасів до неї”. Його ініціатором є В. Гройсман.

Як зазначено у пояснювальній записці, проект Закону розроблено з метою запобігання ризиків неконтрольованого виготовлення та розповсюдження зразків озброєння, військової техніки, військової зброї, а також недопущення їх потрапляння до незаконних військових формувань, терористичних угрупувань чи окремих громадян, що становить загрозу для життя і здоров’я людей та безпеці держави.

Так, пропонується доповнити частину першу статті 7 Закону "Про ліцензування видів господарської діяльності" новою нормою, згідно з якою ліцензуванню підлягатиме господарська діяльність у сфері розроблення, виготовлення, реалізації, ремонту, модернізації та утилізації озброєння, військової техніки, військової зброї і боєприпасів до неї.

Відновлення ліцензування господарської діяльності, на думку Кабміну:

  • унеможливить неконтрольоване розповсюдження зразків озброєнь та військової техніки,
  • дозволить здійснювати ефективний державний нагляд (контроль) за додержанням суб’єктами господарювання вимог ліцензійних умов,
  • забезпечить прозорий доступ на зазначений ринок суб’єктів господарювання, спроможних забезпечити якісне розроблення, виготовлення, ремонт і модернізацію озброєння, військової техніки, військової зброї та боєприпасів до неї для потреб Збройних Сил України, розвідувальних і правоохоронних органів, інших військових формувань.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»