• Посилання скопійовано

Відстрочення чергової сплати за ліцензію неможливе

Чи можливо суб’єкту господарювання відстрочити сплату щорічного чергового платежу за продовження терміну дії ліцензії на право оптової торгівлі алкогольними напоями?

Відстрочення чергової сплати за ліцензію неможливе

Статтею 15 Закону № 481 встановлено річну плату за ліцензії на право оптової торгівлі алкогольними напоями, крім сидру та перрі (без додання спирту), у розмірі — 500 000 грн, – пише “Вісник. Офіційно про податки”.

Ліцензії видаються терміном на п’ять років, а плата за ліцензії зараховується до місцевих бюджетів.

Сплата чергового платежу за ліцензії здійснюється у розмірах, встановлених Законом №481, і справляється за кожний наступний щорічний термін дії ліцензії. Цим Законом не передбачено відстрочення чергової сплати за ліцензії на право оптової торгівлі алкогольними напоями, крім сидру та перрі (без додання спирту).

Слід звернути увагу, що дія ліцензії призупиняється у разі несвоє­часної сплати чергового платежу за ліцензію на підставі письмового розпорядження органу, який видав ліцензію, на термін до сплати заборгованості.

Дія ліцензії вважається призупиненою з моменту одержання суб’єктом господарювання відповідного письмового розпорядження органу, який видав ліцензію, а її дія поновлюється з моменту зарахування відповідного чергового платежу за ліцензію до бюджету (ст. 15 Закону № 481).

Отже, суб’єкт господарювання не може відстрочити сплату щорічного чергового платежу за продовження терміну дії ліцензії.

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»