• Посилання скопійовано

Відсьогодні ліцензія на будівництво видається за класом наслідків

Необхідність дозволу на будівництво тепер визначається не за категорією складності об’єкта, а за трьома класами наслідків. Зокрема, ліцензія необхідна для об'єктів із середніми та значними наслідками

Відсьогодні ліцензія на будівництво видається за класом наслідків

Це затверджено постановою КМУ від 07.06.2017 р. №401 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 30 березня 2016 року №256», яка сьогодні набуває чинності, передає «Закон і Бізнес».

Документом вносяться зміни до ліцензійних умов провадження господарської діяльності з будівництва об'єктів, що за класом наслідків належать до об'єктів із середніми та значними наслідками.

Будівництво об’єктів середнього і значного класу наслідків здійснюватиметься виключно за дозволом. Великі житлові комплекси, багатоповерхові будинки, соціальні об’єкти, торговельно-розважальні комплекси, офісні будівлі будуть зводитись виключно за наявності повного пакету дозвільної документації. У той же час для об’єктів незначного класу наслідків, які становлять понад 80% від загального обсягу будівництва, необхідно буде лише повідомлення.

Зокрема, до таких об'єктів можна віднести: роботи з будівництва дитячих майданчиків, комунікацій, роботи, спрямовані на забезпечення доступності будівель для людей з інвалідністю, відновлення благоустрою, перепланування не несучих стін в квартирах, заміна покрівлі.

Згідно затверджених змін, перевірки об'єктів з незначним класом наслідків будуть проводиться не частіше 1 разу на 5 років, об'єктів із середнім класом наслідків - не частіше 1 разу на 3 роки, об'єктів зі значним класом наслідків - не частіше 1 разу на 2 роки.

Крім того, посилиться відповідальність посадових осіб органів держархбудконтролю за прийняті ними рішення.

Читайте також: Дерегуляція будівельного бізнесу: що і для кого спрощено з 10 червня?

Джерело: Закон&Бізнес

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»