• Посилання скопійовано

Як будуть взаємодіяти МВС та поліція при встановленні порушень умов ліцензування?

МВС внесло зміни до Порядку взаємодії Міністерства внутрішніх справ з центральними органами виконавчої влади, діяльність яких спрямовується і координується Кабміном через Міністра внутрішніх справ

Як будуть взаємодіяти МВС та поліція при встановленні порушень умов ліцензування?

МВС внесло зміни до Порядку взаємодії Міністерства внутрішніх справ з центральними органами виконавчої влади, діяльність яких спрямовується і координується Кабінетом Міністрів через Міністра внутрішніх справ, - повідомляє «Юрліга»

Так, визначено порядок взаємодії МВС і поліції під час встановлення факту порушення суб'єктами господарювання умов ліцензування.

Посадові особи МВС в останній день проведення заходу державного нагляду (контролю) повідомляють територіальний орган поліції за місцезнаходженням ліцензіата, у діяльності якого виявлено порушення, про вчинення адмінправопорушення.

Також посадові особи МВС здійснюють позапланові заходи державного нагляду (контролю) на підставі обґрунтованого звернення фізичної або юридичної особи про те, що у результаті порушення ліцензіатом вимог ліцензійних умов такій особі було завдано матеріальної шкоди або порушені його законні права чи інтереси.

У разі здійснення таких заходів посадові особи МВС подають особисто або надсилають до відповідного територіального органу поліції за місцем вчинення протиправних дій письмовий запит на інформацію про наявність чи відсутність зареєстрованого факту описаного в зверненні події.

Поліцейські за таким запитом готують і в певний термін направляють в МВС або його структурний підрозділ письмову відповідь з запитуваною інформацією.

Крім того, поліцейські забезпечують прийом і реєстрацію повідомлень про виявлення в діяльності ліцензіатів порушень умов ліцензування відповідно до Інструкції про порядок ведення єдиного обліку в органах поліції заяв і повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події.

Уповноважена посадова особа поліції:

  • отримує під підпис від посадових осіб МВС, які здійснювали заходи державного нагляду (контролю), копії документів, що підтверджують порушення умов ліцензування;
  • при наявності підстав складає протокол про адміністративні правопорушення;
  • направляє матеріали справи до суду.

Територіальний орган поліції інформує МВС про результати розгляду справи про адміністративне правопорушення протягом 5 робочих днів з дня надходження відповідного рішення суду.

Відповідний порядок взаємодії затверджений наказом МВС від 24.01.2018 р. № 42, який набере чинності з дня його опублікування.

***

Читайте також: Порядок ліцензування господарської діяльності удосконалять

Джерело: ЮРЛІГА

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»