• Посилання скопійовано

Президент схвалив спрощення ліцензування для малих виноробів

17 квітня 2018 року Президент Петро Порошенко підписав Закон від 20.03.2018 р. №2360-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розвитку виробництва терруарних вин та натуральних медових напоїв»

Президент схвалив спрощення ліцензування для малих виноробів

Така інформація зазначена у карточці законопроекту №6693.

Законом внесено зміни до законів  «Про виноград та виноградне вино» та «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів».

Зокрема, визначено порядок затвердження нових марок вин виноградних, вин плодово-ягідних та/або напоїв медових керівником суб’єкта господарювання на підставі висновку Центральної галузевої дегустаційної комісії виноробної промисловості та/або дегустаційної комісії профільної наукової установи, та/або дегустаційної комісії галузевої громадської організації, що діють відповідно до порядку затвердженого центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної аграрної політики, політики у сфері сільського господарства.  

Законом також визначено правовий статус малого виробництва виноробної продукції, суб’єкта господарювання, який здійснює за повним технологічним циклом без додавання спирту виробництво та розлив у споживчу тару вин виноградних, вин плодово-ягідних та/або напоїв медових в об’ємі, що не перевищує 10 000 декалітрів на рік, з виноматеріалів виключно власного виробництва (не придбаних), отриманих шляхом переробки плодів, ягід, винограду, меду власного виробництва.

Цей закон також передбачає спрощену процедуру ліцензування виробництва для малих виробництв виноробної продукції на основі декларативного принципу. Після набрання ним чинності, винороби, які виготовляють вино із власного винограду, зможуть отримати ліцензію на виробництво без проходження атестації, але за умови відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства для малих виробництв виноробної продукції. Контроль якості та безпеки вин виноградних, вин плодово-ягідних та/або напоїв медових здійснюється акредитованою лабораторією, уповноваженою компетентним органом згідно з вимогами чинного законодавства. 

Цей Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування. Тобто з 20 квітня 2018 року (опублікований в "Голосі України" 19.04.2018 року).

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»