• Посилання скопійовано

Кількість видів госпдіяльності, що підлягають ліцензуванню, пропонують скоротити. Оприлюднено законопроект

Пропонується скасувати ліцензування господарської діяльності з промислового вилову водних біоресурсів за межами юрисдикції України, а ліцензування видів діяльності у сфері телекомунікації замінити на надання повідомлення госпсуб’єктами, що здійснюють діяльність у сфері телекомунікацій, про початок провадження діяльності

Кількість видів госпдіяльності, що підлягають ліцензуванню, пропонують скоротити. Оприлюднено законопроект

8 серпня 2018 року Мінекономрозвитку оприлюднило проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо скорочення переліку видів господарської діяльності, що підлягають ліцензуванню» (завантажити).

Як зазначено у пояснювальній записці до нього, метою прийняття законопроекту є скорочення видів господарської діяльності, що підлягають ліцензуванню, зменшення адміністративного тиску на суб’єктів господарювання та спрощення започаткування і ведення бізнесу шляхом усунення зайвих обмежень в провадженні певних видів господарської діяльності.

З огляду на це, проектом Закону пропонується:

  1. скасувати ліцензування господарської діяльності з промислового вилову водних біоресурсів за межами юрисдикції України як додатковий і надмірний засіб державного регулювання;
  2. замінити ліцензування видів діяльності у сфері телекомунікації на надання повідомлення суб’єктами господарювання, що здійснюють діяльність у сфері телекомунікацій, про початок провадження діяльності.

У разі прийняття цей законопроект набере чинності через шість місяців з дня його опублікування.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»