• Посилання скопійовано

Як отримати дозвіл на провадження митної брокерської діяльності – роз’яснює ДФС

Дозволи на провадження митної брокерської діяльності надаються та переоформлюються безоплатно і діють безстроково. Як їх отримати та в яких випадках може бути відмовлено у їх наданні – розповіли податківці

Як отримати дозвіл на провадження митної брокерської діяльності – роз’яснює ДФС

В Івано-Франківській митниці ДФС повідомляють, що відповідно до ст. 406 Кодексу №4495 (далі – Кодекс) дозвіл на провадження митної брокерської діяльності надається Державною фіскальною службою України та Адміністрацією Державної прикордонної служби України. Підприємства, які отримали такі дозволи, згідно зі ст. 405 Кодексу включаються до реєстру митних брокерів, що ведеться Державною фіскальною службою України. Таким підприємствам видаються витяги з реєстру.

Форми, порядок подання та розгляду заяв, порядок надання, зупинення дії, анулювання дозволів, а також контроль за його провадженням затверджуються наказом Мінфіна від 04.08.2015 р. №695  (далі – Порядок).

П. 1 розд. II Порядку Заява про надання/переоформлення дозволу на провадження митної брокерської діяльності (далі – заява) заповнюється за відповідною формою у друкованому вигляді за допомогою друкувального пристрою на аркуші паперу формату А4 та засвідчується підписом керівника підприємства або громадянина-підприємця та печаткою. Будь-які виправлення та підчистки у заяві не допускаються.

Інформаційна картка, форма та зразок заяв щодо надання/переоформлення дозволу розміщені на офіційному веб-порталі ДФСУ у рубриках "Адміністративні послуги" пункти 39, 40.

Відповідно до ст. 409 Кодексу рішення про надання дозволу приймається протягом 20 робочих днів з дня надходження заяви до органу, уповноваженого на надання дозволу. Витяг з відповідного реєстру видасться підприємству протягом трьох робочих днів з дня прийняття рішення про надання дозволу.

Дозволи надаються та переоформлюються безоплатно і діють безстроково.

Разом з цим слід зазначити, що відповідно до ст. 410 Кодексу у наданні дозволу може бути відмовлено у разі невиконання заявником вимог, встановлених для його отримання, п. 8 розд. ІІ Порядку визначено, що підставою для прийняття спільною групою рішення про відмову у наданні/переоформленні дозволу є неповні та/або недостовірні відомості, що містяться у заяві.

Звертаємо увагу, що останнім часом почастішали випадки відмов Спільною групою ДФС та Адміністрації Держприкордонслужби у наданні/переоформленні дозволів (наприклад, у липні 2018 року розглянуто 73 заяви, з них відмовлено — 24, що становить 33 відсотки). Серед найбільш поширених причин відмов слід виділити:

  • відсутній код території підприємства (КОАТУУ);
  • відсутній код організаційно-правової форми господарювання;
  • відсутня дата видачі паспорта ФОП;
  • неправильно визначено місцезнаходження підприємства;
  • неправильно вказаний ідентифікаційний код підприємства (це код ЄДРПОУ).

Відповідно до п. 9 розд. II Порядку про відмову у наданні/переоформленні дозволу ДФС повідомляє підприємство у письмовій формі із зазначенням причин відмови за адресою місцезнаходження юридичної особи/місця проживання громадянина-підприємця, зазначеною у заяві, протягом трьох робочих днів з дня прийняття такого рішення.

Додатково інформуємо, що інформація щодо виданих та переоформлених дозволів постійно оновлюється та розміщується на офіційному веб-порталі Державної фіскальної служби України у рубриці "Реєстри".

Джерело: ДФС в Івано-Франківській області

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»