• Посилання скопійовано

Які документи будуть перевірятися в юросіб з ліцензією на інкасацію? Проект від НБУ

Національний банк визначив перелік документів, потрібних для перевірки юридичних осіб, які отримали ліцензію на надання банкам послуг з інкасації

Які документи будуть перевірятися в юросіб з ліцензією на інкасацію? Проект від НБУ

НБУ планує уточнити вимоги до порядку проведення перевірок юридичних осіб, які отримали ліцензію НБУ на надання банкам послуг з інкасації, із урахуванням набутого досвіду під час практичної реалізації процедури перевірок. Відповідний проект постанови НБУ «Про затвердження Змін до Положення про порядок проведення перевірок юридичних осіб, які отримали ліцензію Національного банку України на надання банкам послуг з інкасації» (далі – проект постанови) оприлюднено на сайті НБУ для обговорення.

Зокрема, Нацбанк визначив перелік документів, потрібних для перевірки юридичних осіб, які отримали ліцензію на надання банкам послуг з інкасації. Водночас було встановлено й термін надання регулятором цього переліку юридичній особі – не пізніше ніж за п’ять робочих днів до початку перевірки.

Також регулятор збільшив термін проведення перевірки юридичної особи з 3-5 до 5-10 днів, що має бути достатнім для виконання запланованого обсягу перевірки.

Крім того, Нацбанк визначив порядок запобігання реального чи потенційного конфлікту інтересів керівника та членів інспекційної групи, який може виникнути під час перевірки юридичної особи та урегулював ряд інших технічних питань, що виникли під час практичної реалізації процедури перевірок юридичних осіб.

Аналіз регуляторного впливу проекту постанови.

Пропозиції та зауваження до проекту постанови приймаються до 12 грудня 2018 року на поштову або електронну адресу НБУ.

Поштова адреса: 01601, м. Київ, вул. Інститутська, 9, Національний банк України, Департамент грошового обігу.

Електронна адреса: nbu@bank.gov.ua, Vadym.Kuzin@bank.gov.ua.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»