• Посилання скопійовано

Ліцензійні умови для туроператорів зміняться

Мінекономрозвитку оприлюднило проект змін до Ліцензійних умов провадження туроператорської діяльності

Ліцензійні умови для туроператорів зміняться

Мінекономрозвитку оприлюднило проект постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Ліцензійних умов провадження туроператорської діяльності» (завантажити).

Його розроблено з метою приведення Ліцензійних умов у відповідність до чинного законодавства, а також врегулювання відносин між туроператорами, турагентами та споживачами туристичних послуг, посилення відповідальності туроператорів перед споживачами туристичних послуг.

 

Що пропонується?

1. Привести кадрові вимоги до провадження туроператорської діяльності у відповідність до вимог Закону "Про вищу освіту".

2. Впорядкувати вимоги до освіти керівника та персоналу туроператора, що отримуються за межами України, а також і до стажу роботи за межами України, та такої, що не може бути підтверджена записами у трудовій книжці.

3. Виключити зі заяви про отримання ліцензії блок щодо бажаного способу отримання ліцензії.

4. Внести доповнення до організаційних та технологічних вимог до провадження туроператорської діяльності, а саме: 

  • забезпечити дотримання мінімального розміру фінансового забезпечення, встановленого статтею 15 Закону "Про туризм", протягом усього строку дії ліцензії та поновлення суми гарантії у разі здійснення виплат за такою гарантією;
  • передбачити інформування про будь-які затримки рейсу при наданні послуг виїзного туризму із перевезенням, а також розміщення інформації щодо кількості туристів, з якими туроператор уклав договір на туристичне обслуговування;
  • здійснити розміщення туроператором на власному веб-сайті інформації про турагентів, з якими працює туроператор та наявності у них фінансового забезпечення турагента;
  • створити туроператором необхідні умови для доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до приміщень місць провадження своєї діяльності; 
  • передбачити інформування осіб з інвалідністю про відповідність туристичної інфраструктури, включеної до туристичного пакету, потребам, обумовленим їх інвалідністю, перед продажем туристичного продукту.

Усі зміни, що вносяться до Ліцензійних умов провадження туроператорської діяльності, можна переглянути тут (завантажити).

Очікується, що постанова набере чинності через два місяці з дня її офіційного опублікування.

При цьому строк, протягом якого ліцензіати, що мають ліцензії на право провадження туроператорської діяльності, повинні будуть подати до органу ліцензування документи та відомості, визначені абзацами п'ятим – шостим пункту 6 Ліцензійних умов провадження туроператорської діяльності, становить два місяці з дня офіційного опублікування цієї постанови.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»