• Посилання скопійовано

Отримати будпаспорт на садибну забудову стане простіше

Мінрегіон планує скасувати процедуру завірення копій документів на землю для отримання будівельного паспорту на індивідуальні житлові, дачні та садові будинки

Отримати будпаспорт на садибну забудову стане простіше

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України розповідає, що планує внести зміни до Порядку видачі будівельного паспорту забудови земельної ділянки, а саме – скасувати процедуру завірення в установленому порядку копій документів на землю для отримання будівельного паспорту на індивідуальні житлові, дачні та садові будинки.

Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

«Сьогодні для отримання будівельного паспорту на об’єкт власники садибних земельних ділянок повинні підготувати пакет відповідних документів, у тому числі, надати завірену в установленому порядку копію прав на володіння або користування земельною ділянкою чи договору суперфіцію. Це проста формальність, проте для людей це – додатковий час і біганини до нотаріусів, додаткова процедура, і що не менш важливо, гроші, які можна витратити на щось більш необхідне для майбутнього житла. Тому ми пропонуємо оптимізувати процес оформлення будпаспорту для громадян і скасувати цю процедуру», – сказав він.

Відповідні зміни планується внести до наказу Мінрегіону від 05.05.2011 р. №103 «Про затвердження Порядку видачі будівельного паспорта забудови земельної ділянки».

Джерело: Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»