• Посилання скопійовано

Як уберегтися від недобросовісних туроператорів?

Мінекономрозвитку закликає туристів перевіряти, чи має туроператор чинну ліцензію та мінімальне фінансове забезпечення

Як уберегтися від недобросовісних туроператорів?

Мінекономрозвитку нагадує про необхідність дотримання низки рекомендацій, які допоможуть туристам уникнути неприємних ситуацій під час подорожей.

Зокрема, Мінекономрозвитку закликає туристів перевіряти, чи має туроператор чинну ліцензію та мінімальне фінансове забезпечення.

Мінекономрозвитку також рекомендує звертати увагу на нещодавно ухвалені Урядом України зміни до умов отримання туроператорами ліцензій. Згідно з переліком ліцензійних вимог, туроператор має забезпечувати фінансову гарантію перед туристами – гарантія банку або іншої кредитної установи. У разі здійснення виплати відшкодування туристам, туроператор повинен відновити суму фінансової гарантії наступного робочого дня.

Крім цього, туроператор, що надає послугу, пов’язану з перевезенням туристів має за 8 та за 2 години до запланованого відправлення рейсу перевірити інформацію про час його відправлення. У разі затримки рейсу на більш ніж 4 години, туроператор мусить розмістити інформацію про це на власному веб-сайті.

Також туроператори на власному веб-сайті відтепер мають надавати інформацію про турагентів, з якими вони працюють – найменування фізичної чи юридичної особи, строк дії агентського договору, реквізити особи, що надала гарантію банку або іншої кредитної установи, а також інформацію про чинні договори на туристичне обслуговування, укладені безпосередньо туроператором або через турагентів із зазначенням країни тимчасового перебування.

У разі, якщо туроператор порушив ці або інші ліцензійні умови, турист має право звертатися із заявою до Мінекономрозвитку, надавши підтверджуючі документи. Після цього Міністерство здійснить перевірку обставин порушення. У випадку підтвердження факту порушення умов ліцензії вперше, туроператор отримає припис. У випадку повторного порушення, недобросовісний туроператор може бути позбавлений ліцензії.

З повним переліком рекомендацій можна ознайомитись за посиланням: http://bit.ly/2KogpgH.

Джерело: Прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»