• Посилання скопійовано

Великому платнику податків треба отримати ліцензію на операції з пальним: куди звертатися?

Великим платникам для отримання ліцензій на право виробництва чи оптової торгівлі пальним необхідно звертатись до ДПС, а для отримання ліцензій на право роздрібної торгівлі пальним та зберігання пального до Головних управлінь ДПС в областях та Києві за місцем здійснення діяльності

Великому платнику податків треба отримати ліцензію на операції з пальним: куди звертатися?

Податківці у підкатегорії 113.04 "ЗІР" наголосили, що порядок видачі та анулювання ліцензій на виробництво, зберігання, оптову та роздрібну торгівлю пальним врегульовано нормами Закону № 481.

Відповідно до ст. 2 Закону №481 виробництво пального здійснюється суб’єктами господарювання (у тому числі іноземними суб’єктами господарювання, які діють через свої зареєстровані постійні представництва) незалежно від форми власності за умови наявності ліцензії на право виробництва пального.

Ліцензії на право виробництва пального видаються, призупиняються та анулюються центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику (ст. 3 Закону № 481).

Згідно з ст. 15 Закону № 481 оптова, роздрібна торгівля пальним, та зберігання пального здійснюються суб’єктами господарювання (у тому числі іноземними суб’єктами господарювання, які діють через свої зареєстровані постійні представництва) всіх форм власності за наявності ліцензії.

Ліцензії на право оптової торгівлі пальним видаються терміном на п’ять років органом виконавчої влади, уповноваженим Кабінетом Міністрів України.

Ліцензії на право зберігання пального видаються уповноваженими Кабінетом Міністрів України органами виконавчої влади за місцем розташування місць зберігання пального терміном на п’ять років.

Ліцензії на право роздрібної торгівлі пальним видаються уповноваженими Кабінетом Міністрів України органами виконавчої влади за місцем торгівлі суб’єкта господарювання (у тому числі іноземного суб’єкта господарювання, який діє через своє зареєстроване постійне представництво) терміном на п’ять років.

Отже, суб’єктам господарювання (у тому числі іноземним суб’єктам господарювання, які діють через свої зареєстровані постійні представництва), які перебувають на основному обліку в Офісі великих платників податків ДПС для отримання ліцензій на право виробництва чи оптової торгівлі пальним необхідно звертатись до Державної податкової служби України, а для отримання ліцензій на право роздрібної торгівлі пальним та зберігання пального до Головних управлінь ДПС в областях та м. Києві за місцем здійснення роздрібної торгівлі та за місцем розташування місць зберігання пального. 

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»