• Посилання скопійовано

Уряд скасував ліцензування будівельних компаній

Замість ліцензування Уряд запровадив сертифікацію відповідального виконавця робіт

Уряд скасував ліцензування будівельних компаній

Кабінет міністрів України скасовує ліцензування будівельних компаній. Про це на засіданні уряду заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, сьогоднішніми постановами уряд фактично скасовує ліцензування будівельних компаній.

«Воно буде діяти паралельно деякий час, але ліцензування - це так звана «колективна безвідповідальність». Коли ліцензується фірма, ми не розуміємо, хто на ній працює і під що вона була створена. І всі учасники ринку сьогодні знають, що є велика частина фірм, які порожні всередині, отримали ліцензії за формальними ознаками і є можливість з допомогою них проводити неправомірні дії», – зазначив Шмигаль.

Замість ліцензування уряд вводить сертифікацію відповідального виконавця робіт.

«Це буде конкретна людина, який несе майнову та кримінальну відповідальність. Вона сертифікується, наявність такого сертифіката у компанії дає їй можливість займатися будівництвом. Така людина своїм електронним підписом буде брати на себе особисту відповідальність. Це поліпшить якість роботи забудовників», – додав прем'єр.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський заявляв, що найближчими тижнями буде ліквідована Державна архітектурно-будівельна інспекція.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»