• Посилання скопійовано

Працюєте з небезпечними речовинами – пройдіть ідентифікацію

Щоб визначити реальну ступінь небезпеки такого об’єкта, підприємство зобов’язане провести його ідентифікацію відповідно до кількості порогової маси небезпечних речовин

Працюєте з небезпечними речовинами – пройдіть ідентифікацію

Держпраці у Запорізькій області доводить до відома суб’єктів господарювання, що будь-який об’єкт, де використовуються, виготовляються, переробляються чи транспортуються небезпечні речовини, може становити загрозу для мешканців прилеглих територій та навколишнього середовища та вважається потенційно небезпечним об’єктом. Для того, щоб визначити реальну ступінь небезпеки такого об’єкта, підприємство зобов’язане провести його ідентифікацію відповідно до кількості порогової  маси небезпечних речовин. За результатами цих досліджень потенційно небезпечний об’єкт може бути віднесений до об’єктів підвищеної небезпеки І чи ІІ класу, або і надалі буде вважатися потенційно небезпечним об’єктом.

Суб’єкти господарювання, у власності або користуванні яких є хоча б один потенційно  небезпечний об’єкт, чи які мають намір розпочати будівництво такого об’єкта, зобов’язані організувати проведення його ідентифікації відповідно до вимог «Порядку ідентифікації та обліку об’єктів підвищеної небезпеки», затвердженого Постановою КМУ від 11 липня 2002 р. № 956.

Звертаємо увагу: результати ідентифікації підприємства зобов’язані надіслати до територіального управління Держпраці у двотижневий термін.

Головне управління нагадує, що Суб’єкт господарювання, у  власності або користуванні якого є  об’єкти  підвищеної небезпеки, проводить у шестимісячний строк їх повторну ідентифікацію у разі:

  1. зміни умов виробництва,  номенклатури небезпечних речовин або їх кількості;
  2. внесення змін до законодавства у сфері діяльності, пов’язаної з об’єктами підвищеної небезпеки;
  3. будівництва в  прилеглих  районах  нових  об’єктів,  якщо  це впливає   на   зміст  відомостей,  наведених  у  повідомленні  про результати ідентифікації;
  4. зміни власника об’єкта.

Важливо: У разі проведення повторної ідентифікації суб’єкт господарювання повідомляє у двотижневий термін Держпраці про зміни  порівняно  з  попередньою  ідентифікацією.

Результати ідентифікації та розрахунки,  на підставі яких вона  проводилася,  зберігаються суб’єктом господарювання протягом 25 років.

Наголошуємо, що суб’єкти господарювання відповідальні за своєчасне, повне і достовірне проведення ідентифікації об’єктів підвищеної небезпеки. Відтак, у випадку недотримання цих вимог несуть відповідальність, яка передбачена чинним законодавством.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Держпраці у Запорізькій області

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»