• Посилання скопійовано

Депутати ВРУ планують скасувати ліцензування туроператорів

На сайті ВРУ зареєстровано законопроект № 4162 від 29.09.2020 р., яким викладуть у новій редакції профільний Закон, а також змінять інші законодавчі акти щодо основних засад розвитку туризму

Депутати ВРУ планують скасувати ліцензування туроператорів

Всіх суб'єктів туристичної діяльності пропонують звести у Єдиний туристичний реєстр. Така норма може з'явитися в оновленому Законі України "Про туризм". Повідомляє Бухгалтер.ua.

Нардепи зареєстрували законопроект №4162 від 29.09.2020 р., котрим викладуть у новій редакції профільний Закон, а також змінять інші законодавчі акти щодо основних засад розвитку туризму.

Право на туристичну діяльність суб'єкт господарювання набуватиме, подавши до центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері туризму та курортів, повідомлення про початок здійснення такої діяльності. На основі цього повідомлення внесуть відомості про суб'єкта туристичної діяльності до Єдиного туристичного реєстру.

Така дія замінить ліцензування туроператорської діяльності.

Також передбачать, що страхування туристів (страхування медичних витрат, від нещасних випадків та витрат пов'язаних з поверненням до України туриста, який перебуває поза межами України, та його проживання до такого повернення) стане обов'язковою умовою туроператорської діяльності і забезпечується туроператорами на основі договору доручення або агентського договору із страховиками.

Передбачать і норми, за якими місцеві фонди розвитку туризму утворюватимуть виконавчі органи місцевого самоврядування у складі місцевих бюджетів за рахунок туристичного збору та цільових та інших добровільних внесків підприємств, установ, організацій та громадян.

Джерело: Бухгалтер.ua

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»