• Посилання скопійовано

Держпраці пришвидшує розгляд документів на отримання дозволів до 5 днів

Держпраці доручило керівникам своїх територіальних органів опрацьовувати запити на отримання дозволів у строк до 5 робочих днів. Це стосується видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки

Держпраці пришвидшує розгляд документів на отримання дозволів до 5 днів

На виконання протокольного доручення Першого віце-прем'єр-міністра – Міністра економіки України Олексія Любченка, Держпраці доручило керівникам своїх територіальних органів опрацьовувати запити на отримання дозволів у строк до 5 робочих днів. Це стосується видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки/експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки.

Дорученням передбачається зміна в організації розгляду документів щодо реєстрації та видачі дозволів. У результаті буде запроваджена постійна практика – вони розглядатимуться у строк до 5 робочих днів, що менше граничних термінів, визначених законодавством.

Така практика сприятиме удосконаленню процесу отримання дозвільних документів у сфері виконання робіт/експлуатації обладнання підвищеної небезпеки, та дозволятиме суб’єктам господарювання забезпечувати право на якісне та своєчасне отримання адміністративних послуг.

Держпраці націлена на впровадження змін у підходах щодо надання адміністративних та інших послуг, які полягають у спрощенні, удосконаленні процесів їх надання і опрацювання, а також поетапній їх цифровізації.

Наразі Держпраці спільно з Мінекономіки працюють над внесенням змін до окремих нормативно-правових актів, які нададуть можливість видавати дозвільні документи у сфері виконання робіт/експлуатації обладнання підвищеної небезпеки  онлайн в електронному вигляді.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Міністерство економіки України

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»