• Посилання скопійовано

Чи потрібно придбавати ліцензію на сидр та перрі?

Сидр та перрі належать до алкогольних напоїв, тому плата за ліцензію на право роздрібної торгівлі ними (без додання спирту) справляється щоквартально рівними частками та зараховується до місцевих бюджетів

Чи потрібно придбавати ліцензію на сидр та перрі?

ДПС у Дніпропетровській області повідомляє, що плата за ліцензію на роздрібну торгівлю сидром та перрі (без додання спирту) становить 780 грн на кожне місце торгівлі незалежно від його територіального розташування.

Норми встановлені ст. 15 Закону України від 19 грудня 1995 року № 481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального» зі змінами та доповненнями (далі – Закон № 481).

Плата за ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями справляється щоквартально рівними частками і зараховується до місцевих бюджетів згідно з чинним законодавством (частина двадцять восьма ст. 15 Закону № 481).

Алкогольні напої – це продукти, зокрема, одержані шляхом спиртового бродіння цукровмісних матеріалів або виготовлені на основі харчових спиртів з вмістом спирту етилового понад 0,5 відс. об’ємних одиниць, які зазначені у товарних позиціях 2203, 2204, 2205, 2206 (крім квасу «живого» бродіння), 2208 згідно з   УКТ ЗЕД (ст. 1 Закону № 481).

Підпунктом 215.3.1 п. 215.3 ст. 215 Податкового кодексу України сидр та перрі (без додання спирту) з УКТ ЗЕД 2206 00 31 00, 2206 00 51 00, 2206 00 81 00 виділено в окрему позицію «Сидр та перрі (без додання спирту)» та віднесено до товарної позиції 2206 «Інші зброджені напої».

Таким чином, сидр та перрі належать до алкогольних напоїв, тому плата за ліцензію на право роздрібної торгівлі сидром та перрі (без додання спирту) справляється щоквартально рівними частками і зараховується до місцевих бюджетів згідно з чинним законодавством.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: ДПС у Дніпропетровській області

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»