• Посилання скопійовано

Держпраці при виявленні порушень не буде анулювати дозволи роботодавців

Положення Держпраці приведуть у відповідність до законодавства про ліцензування

Держпраці при виявленні порушень не буде анулювати дозволи роботодавців

СПО профспілок оприлюднило проєкт постанови КМУ, яким пропонує внести зміни до пункту 4 Положення про Державну службу України з питань праці. Нагадаємо, що у цьому пункті прописані завдання, покладені на Держпраці.

Положення приводять у відповідність до вимог Закону "Про санкції". 

Так, пункт 4 Положення доповнено новим пп. 52-1. За ним Держпраці відповідно до покладених на неї завдань анулює видані дозволи та ліцензії з підстав, визначених законодавством, у т.ч. Законом "Про санкції".

Водночас уточнено норми пп. 52 п. 4 Положення.  На сьогодні ним передбачено, що Держпраці зупиняє, припиняє, обмежує експлуатацію підприємств, окремих виробництв, цехів, дільниць, робочих місць, будівель, споруд, приміщень та інших виробничих об'єктів, виготовлення та експлуатацію машин, механізмів, устаткування, транспортних та інших засобів виробництва, виконання певних робіт, у тому числі пов'язаних із користуванням надрами, застосуванням нових небезпечних речовин, реалізацію продукції шляхом видачі відповідного розпорядчого документа у передбачених законодавством випадках, а також анулює видані дозволи і ліцензії до усунення порушень, які створюють загрозу життю та здоров'ю працівників. Проєктом змін виключаються повноваження Держпраці щодо анулювання виданих дозволів і ліцензій.

***

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»