• Посилання скопійовано

Замість дозволу на ведення госпдіяльності – подання декларації: законопроєкт від Уряду

На сайті ВРУ з'явився текст урядового законопроєкту №7331, який має суттєво полегшити дозвільні процедури підприємницької діяльності у період дії воєнного та надзвичайного стану

Замість дозволу на ведення госпдіяльності – подання декларації: законопроєкт від Уряду

Нещодавно ми повідомляли, що Уряд підтримав законопроєкт про дерегуляцію ведення бізнесу в Україні. І ось з'явився його текст.

Д. Шмигаль зареєстрував у ВРУ законопроєкт №7331 "Про внесення змін до деяких законів України щодо спрощення умов провадження господарської діяльності в період воєнного (надзвичайного) стану в Україні".

Ним передбачено, що у період воєнного (надзвичайного) стану право суб’єкта господарювання на провадження певних дій щодо здійснення господарської діяльності або видів господарської діяльності може набуватися на підставі безоплатного подання до відповідних дозвільних органів декларації про провадження господарської діяльності без отримання документів дозвільного характеру, крім видів господарської діяльності, що визначаються Кабінетом Міністрів України.

Крім того, Кабмін визначатиме:

  • порядок подання декларації,
  • перелік відомостей, які вносяться до декларації,
  • перелік видів господарської діяльності, які не можуть здійснюватися суб’єктами господарювання на підставі подання такої декларації.

Заява та документи для одержання документів дозвільного характеру, декларація про провадження господарської діяльності можуть бути подані за вибором суб’єкта господарювання незалежно від задекларованого (зареєстрованого) місцезнаходження (місця проживання), місця провадження господарської діяльності або місцезнаходження відповідного об’єкта у способи, передбачені частиною чотирнадцятою статті 41 Закону “Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності” або інший спосіб, визначений КМУ.

Декларація буде дійсною протягом періоду правового режиму воєнного (надзвичайного) стану та трьох місяців з моменту його припинення чи скасування.

Суб’єкти господарювання, які набули право на провадження господарської діяльності на підставі декларації, не пізніше трьох місяців після припинення чи скасування воєнного (надзвичайного) стану зможуть звернутися до відповідних дозвільних органів за одержанням відповідних документів дозвільного характеру у порядку, строки та на умовах, передбачених законодавством.

Документи дозвільного характеру, строк дії яких закінчується у період воєнного (надзвичайного) стану вважатимуться такими, дію яких продовжено на період воєнного (надзвичайного) стану та протягом трьох місяців з дня його припинення чи скасування.

У разі прийняття цей Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

***

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»