• Посилання скопійовано

Уряд схвалив проєкт Дербюджету на 2023 рік до ІІ читання

31 жовтня 2022 р. КМУ схвалив проєкт Закону «Про Державний бюджет України на 2023 рік» до другого читання

Уряд схвалив проєкт Дербюджету на 2023 рік до ІІ читання

31 жовтня 2022 р. Кабінет Міністрів України схвалив проєкт Закону «Про Державний бюджет України на 2023 рік» до другого читання. Розповідає Урядовий портал.

«Проєкт Державного бюджету України на 2023 рік розробив Мінфін до розгляду парламентарями у другому читанні з урахуванням пропозицій народних депутатів і скоригованих макропоказників. Незмінним залишився загальний ресурс на національну безпеку і оборону – 1 трлн 141,1 млрд грн, або 18,2% ВВП. Прогнозований дефіцит держбюджету 2023 року становить понад 20% ВВП. Мінфін продовжує роботу над залученням міжнародної допомоги від ЄС, США, МВФ та інших наших надійних партнерів для покриття дефіциту», – зазначив Міністр фінансів України Сергій Марченко.

У схваленому законопроєкті Уряд врахував скоригований прогноз зростання ВВП на 2023 рік до 3,2% (замість попереднього прогнозу в 4,6%) з урахуванням збереження високих безпекових ризиків, а також ризиків продовження атак на об’єкти енергетичної системи України й інші об’єкти критичної інфраструктури України. 

Натомість прогноз інфляції зменшився з 30% до 28%.

Завдяки скоригованим макропоказникам та податковим змінам дохідну частину державного бюджету запропоновано збільшити на понад 50 млрд гривень. Так, доходи держбюджету 2023 року передбачено у сумі 1,3 трлн гривень.

Видатки становитимуть 2,6 трлн грн, що на 66,8 млрд грн більше, ніж в проєкті Державного бюджету України на 2023 рік, представленому до першого читання. Зокрема, збільшено обсяги видатків на виплату пенсій (на 38,9 млрд грн – до 271,9 млрд грн), Фонду ліквідації наслідків збройної агресії (на 16,1 млрд грн – до 35,5 млрд грн), а також на науково-технічну діяльність, пільгові кредити для внутрішньо переміщених осіб і для розвитку підприємництва.

***

Читайте також

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»