• Посилання скопійовано

З 1 червня запроваджуються граничні ціни на деякі ліки

З 1 червня до 31 грудня поточного року МОЗ України проводить експеримент щодо впровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою (постанова КМУ від 25.04.2012 р. №340).

Першим етапом є запровадження граничного рівня відпускних оптово-відпускних цін на такі ліки (їх перелік наведено у цій постанові) з використанням механізму визначення порівняльних (референтних) цін. Другим етапом є відпрацювання механізму часткового відшкодування їхньої вартості за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів.

На лікарські засоби для лікування гіпертоніків постачальницько-збутові надбавки не повинні перевищувати 10% оптово-відпускної ціни, а торгові (роздрібні) надбавки — 25% закупівельної ціни.

Реалізація таких засобів можлива тільки після реєстрації оптово-відпускної ціни, яка не може перевищувати вищезгаданого граничного рівня, і внесення її до реєстру оптово-відпускних цін в установленому порядку. При цьому оптовий продаж ліків нижче від таких граничних цін дозволений.

Реалізація залишків лікарських засобів, поставлених до аптечної мережі за оптово-відпускними цінами, що перевищують їхній граничний рівень, здійснюється до закінчення терміну придатності таких засобів.

До 1 червня 2012 року МОЗ повинен опублікувати граничний рівень оптово-відпускних цін на лікарські засоби для лікування осіб із гіпертонічною хворобою.

 

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»