• Посилання скопійовано

Переоформлення права користування землею при реорганізації юрособи

Лист Державного агентства земельних ресурсів від 05.06.2012 р. №8528/17/11-12 «Про надання роз’яснення»

Державне агентство земельних ресурсів надало роз’яснення щодо переоформлення права користування земельною ділянкою у випадку реорганізації юрособи.

Уповноважений орган зазначає, що права постійного користування земельною ділянкою із земель державної та комунальної власності набувають (ч. 2 ст. 92 Земельного кодексу):

— підприємства, установи та організації, що належать до державної і комунальної власності;

— громадські організації інвалідів України, їх підприємства (об’єднання), установи та організації;

— релігійні організації України, статути (положення) яких зареєстровано у встановленому законом порядку, виключно для будівництва і обслуговування культових та інших будівель, необхідних для забезпечення їх діяльності.

Тож після реорганізації юрособам, які використовували земельні ділянки на праві постійного користування, необхідно звернутися до відповідного органу виконавчої влади або місцевого самоврядування для переоформлення права користування земельними ділянками на умовах оренди землі.

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»