• Посилання скопійовано

Прийнято порядок збільшення та зменшення статутного капіталу акціонерних товариств

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку прийняла рішення про схвалення Порядку збільшення й зменшення статутного капіталу публічного або приватного акціонерного товариства на плановому засіданні 4 вересня 2012 року

«Однією з найбільш важливих новацій, що несе в собі даний документ є передбачення оформлення проспекту емісії акцій і при закритому (приватному розміщенні акцій), тоді як раніше така операція була доступною тільки для підприємств, чиї акції розміщені у відкритій, тобто публічній формі. Також даний порядок має удосконалити визначення ринкової вартості акцій, порядок проведення загальних зборів й внести деякі зміни до розкриття інформації емітентом цінних паперів у разі зміни статутного капіталу. Загалом, варто відзначити, що новий документ був розроблений для приведення процедури збільшення й зменшення статутного капіталу у відповідність із новим законодавством та з сучасними ринковими реаліями», - зазначила Алла Папаіка, Директор Департаменту корпоративного управління та корпоративних фінансів НКЦПФР.

Так, даний Порядок визначає права та обов’язки акціонерних товариств у разі збільшення або зменшення статутного капіталу, джерела, шляхи та порядок його збільшення, залучення додаткового капіталу, а також можливість зменшення статутного капіталу акціонерного товариства, передбачає розширення функцій загальних зборів тощо.

Найближчим часом документ буде оприлюднено на офіційному сайті регулятора, а також направлено на погодження до профільних міністерств і відомств.

Джерело: Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»