• Посилання скопійовано

Порядок надання державних гарантій для фінансування проектів у сфері сільського господарства

Постанова КМУ від 13.08.2012 р. №857 «Питання надання у 2012 році державних гарантій для фінансування проектів у сфері сільського господарства»

Кабмін постановив схвалити техніко-економічне обґрунтування залучення ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» від Експортно-імпортного банку Китаю кредиту під державні гарантії для фінансування проектів у сфері сільського господарства у сумі 24 млрд грн (3 млрд доларів США) (Постанова КМУ від 13.08.2012 р. №857).
Затверджено Порядок і умови надання у 2012 р. держгарантій для фінансування проектів у сфері сільського господарства.
Забезпеченням виконання зобов'язань позичальника, оціночна вартість якого становить 100% суми його зобов'язань перед Кабміном як гарантом, є майнові права за контрактами, укладеними для реалізації проектів у сфері сільського господарства в рамках виконання вимог Меморандуму про взаєморозуміння щодо співпраці в реалізації пріоритетних проектів у галузі сільського господарства.
Плата за надання держгарантій установлюється в розмірі 0,01% річних обсягу запозичення.
Кредити використовуються для реалізації проектів у сфері сільського господарства, щодо яких Мінекономрозвитку проведено оцінку їх економічної ефективності.
Для отримання державних гарантій позичальник подає Мінфіну такі документи:
- проект кредитного договору;
- відомості про отримані кредити разом з графіками їх погашення та обслуговування, що погоджені з Мінагрополітики.
До надання державних гарантій Мінфін та позичальник укладають договір про погашення заборгованості позичальника перед державою за виконання гарантійних зобов'язань.
Державні гарантії надаються на строк виконання зобов'язань за кредитами, залученими позичальником.

Автор: Хоміцка Маріанна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»