• Посилання скопійовано

Порядок встановлення статусу місця виробництва, вільного від шкідливих організмів

Наказ Мінагрополітики від 07.08.2012 р. №487 «Про затвердження Порядку офіційного встановлення та/або підтримання статусу місця виробництва або виробничої ділянки, вільних від регульованих шкідливих організмів, позбавлення такого статусу, його поновлення та інші умови офіційного встановлення місця виробництва або виробничої ділянки»

Мінагрополітики наказом від 07.08.2012 р. №487 затвердило Порядок офіційного встановлення та/або підтримання статусу місця виробництва або виробничої ділянки, вільних від регульованих шкідливих організмів, позбавлення такого статусу, його поновлення та інші умови офіційного встановлення місця виробництва або виробничої ділянки.
Порядок визначає процедуру встановлення, підтримання, позбавлення офіційного статусу місця виробництва або виробничої ділянки, вільних від регульованих шкідливих організмів, та фітосанітарні заходи, спрямовані на запобігання проникненню і розповсюдженню в Україні таких організмів.
Офіційне встановлення та/або підтримання статусу місця виробництва або виробничої ділянки, вільних від регульованих шкідливих організмів, здійснюється Головною державною фітосанітарною інспекцією, Державною фітосанітарною інспекцією АРК та державними фітосанітарними інспекціями областей на вимогу особи, яка займається виробництвом об'єктів регулювання.
Для офіційного встановлення статусу місця виробництва або виробничої ділянки, вільних від регульованих шкідливих організмів, особа подає державній фітосанітарній інспекції:
— заяву про встановлення та/або підтримання офіційного статусу місця виробництва або виробничої ділянки, вільних від регульованих шкідливих організмів;
— копію плану земельної ділянки (витягу з документації із землеустрою), на якій планується офіційне встановлення місця виробництва чи виробничої ділянки, вільних від регульованих шкідливих організмів;
— копію документа, який засвідчує право власності або користування (у т. ч. оренди) на ділянку, на якій планується офіційне встановлення місця виробництва або виробничої ділянки, вільних від регульованих шкідливих організмів;
— документ, що підтверджує внесення плати за обстеження посівів сільськогосподарських культур, плодових культур, розсадників, промислових садів, присадибних ділянок та лісосмуг щодо виявлення карантинних організмів для надання та/або підтвердження статусу місця виробництва або виробничої ділянки на вимогу особи, що здійснює виробництво об'єктів регулювання, передбачених Законом «Про карантин рослин».
За результатами розгляду заяви та на підставі процедур перевірок, що здійснюються протягом 10 р. д. у вегетаційний сезон, відповідна державна фітосанітарна інспекція протягом 10 р. д. після закінчення відповідних фітосанітарних процедур має видати наказ про присвоєння чи поновлення офіційного статусу місця виробництва або виробничої ділянки, вільних від регульованих шкідливих організмів, або повідомлення про неможливість встановлення такого статусу місця, яке надається особі у письмовій формі.

Автор: Хоміцка Маріанна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»