• Посилання скопійовано

Крім ДАІ, зупиняти авто для перевірки зможе і Укртрансінспекція

Новий Порядок зупинення транспортного засобу, що здійснює автомобільні перевезення пасажирів та вантажів, дозволяє зупиняти перевізників для проведення рейдової перевірки в будь-який час на маршруті руху

Крім ДАІ, зупиняти авто для перевірки зможе і Укртрансінспекція

КМУ затвердив Порядок зупинення транспортного засобу, що здійснює автомобільні перевезення пасажирів та вантажів, посадовими особами Державної інспекції з безпеки на наземному транспорті та її територіальних органів (Постанова КМУ від 20.05.2013 р. №422). 

Порядком передбачено, що зупинення транспортного засобу здійснюється для проведення рейдової перевірки посадовою особою Укртрансінспекції або її територіального органу в будь-який час на маршруті руху.

Так, зупинення ТЗ здійснюється посадовою особою:

1) для перевірки дотримання вимог законодавства про автомобільний транспорт;

2) у разі виявлення нею таких порушень Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту та/або Правил перевезення вантажів автомобільним транспортом в Україні:

- посадки (висадки) пасажирів у невстановлених місцях, порушення в розміщенні візуальної інформації на автобусах, перевезення пасажирів на міжобласних маршрутах без надання їм місць для сидіння, експлуатації таксі з порушенням вимог законодавства щодо облаштування, експлуатації ТЗ, що здійснює перевезення пасажирів та/або вантажів з явними ознаками технічної несправності;

- характеру руху ТЗ, що викликає підозру в спроможності водія керувати ним (різка зміна напрямку руху та (або) швидкісного режиму);

- відсутності номерних знаків на ТЗ, наявності даних, що свідчать про причетність ТЗ, водія, пасажирів до скоєння ДТП.

Водій транспортного засобу зобов'язаний надавати на час перевірки посадовій особі документи, на підставі яких здійснюється перевезення, виконувати вимоги посадової особи, передбачені Порядком здійснення державного контролю на автомобільному транспорті, та розпочинати рух лише з дозволу посадової особи. 

Перевірка одного ТЗ проводиться протягом не більше 1 години

У разі коли під час проведення перевірки виявлено порушення, складається акт та/або протокол про адміністративне правопорушення.

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»