• Посилання скопійовано

Нові вимоги до недержавних пенсійних фондів для набуття ними статусу фінустанови

Нацкомфінпослуг виклало у новій редакції Положення про внесення інформації про недержавні пенсійні фонди до Державного реєстру фінансових установ

Нові вимоги до недержавних пенсійних фондів для набуття ними статусу фінустанови

Положенням визначаються вимоги до недержавного пенсійного фонду для набуття ним статусу фінансової установи та порядок унесення Нацкомфінпослуг відповідної інформації про недержавний пенсійний фонд до Державного реєстру фінансових установ. 

Зокрема, передбачено, що недержавний пенсійний фонд для набуття статусу фінансової установи повинен відповідати таким вимогам:

1) статут пенсійного фонду має бути погоджений Нацкомфінпослуг відповідно до вимог законодавства;

2) недержавний пенсійний фонд має бути зареєстрований як юридична особа відповідно до Закону "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" та бути включеним до Реєстру неприбуткових організацій;

3) члени ради недержавного пенсійного фонду мають відповідати вимогам ч. 2 та 3 ст. 13 Закону "Про недержавне пенсійне забезпечення". 

До заяви про внесення інформації до Державного реєстру фінансових установ додаються такі документи:

1) реєстраційна картка юридичної особи у паперовій та електронній формах у форматі, який встановлюється Нацкомфінпослуг. Електронна форма реєстраційної картки складається та подається через web-інтерфейс на офіційному сайті Нацкомфінпослуг у режимі on-line;

2) засвідчена в установленому законодавством порядку копія рішення про внесення пенсійного фонду до Реєстру неприбуткових організацій (установ);

3) відомості про посадових осіб засновника (засновників) та пов'язаних осіб недержавного пенсійного фонду мають бути складені згідно з додатком 1 до цього Положення.

Заяву разом з усіма необхідними документами пенсійний фонд подає до Нацкомфінпослуг через уповноважену особу, яка пред'являє паспорт або документ, що його замінює, та документ, що засвідчує повноваження представника, підписаний уповноваженою особою заявника.

Протягом 30 календарних днів з дати подання документів, Нацкомфінпослуг має право їх повернути на доопрацювання на підставі письмового звернення (Розпорядження Нацкомфінпослуг від 18.07.2013 р. №2364).

 

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»