• Посилання скопійовано

Право оренди під час пролонгації договору підлягає повторній реєстрації

Речове право, що виникає на підставі договору, яким продовжено строк дії орендних відносин, підлягає державній реєстрації

Право оренди під час пролонгації договору підлягає повторній реєстрації

Укрдержреєстр у листі від 15.10.2013 р. № 491/21-13-05 нагадав, що обов'язковій державній реєстрації підлягають речові права та обтяження на нерухоме майно, розміщене на території України, що належить:

 -фізичним та юридичним особам,

- державі в особі органів, уповноважених управляти державним майном,

- іноземцям та особам без громадянства, іноземним юридичним особам, міжнародним організаціям, іноземним державам, 

 - територіальним громадам в особі органів місцевого самоврядування.

А саме йдеться про право оренди земельної ділянки, право користування (найму, оренди) будівлею або іншими капітальними спорудами, їх окремими частинами.

При цьому права на нерухоме майно та їх обтяження, які підлягають державній реєстрації, виникають з моменту такої реєстрації.

Враховуючи наведене, речове право, що виникає на підставі договору, яким продовжено строк дії орендних відносин, підлягає державній реєстрації.

Крім того, речові права на нерухоме майно, зокрема право оренди, є похідними і реєструються після державної реєстрації права власності на таке майно, крім випадків проведення держреєстрації речових прав, відмінних від права власності, на земельні ділянки державної або комунальної власності.

Додатково Укрдержреэстр повідомив, що у разі проведення державної реєстрації права власності та інших речових прав на нерухоме майно заінтересованою особою є власник (власники), інший правонабувач (правонабувачі), сторона (сторони) правочину, відповідно до якого виникло право власності та інше речове право.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»